פיצויים לעובדים במקרה של פירוק חברה

יזמים רבים יוצאים לדרך חדשה מתוך הנחת מוצא שהעסק שלהם עומד לכבוש את העולם. פעמים רבות, בשנים הראשונות התחזית העסקית נראית אופטימית ונראה כי המיזם משתלב בצורה נהדרת בשוק ועונה על הציפיות של הבעלים.

אולם בהמשך, מסיבות כאלו ואחרות, רבים מגלים שהעסק שבנו במו ידיהם, נמצא בתהליך קריסה. במידה ועסק בישראל מגיע לכדי מצב של פירוק חברה, יש לא מעט גורמים שיגרם להם נזק בעקבות כך, וביניהם העובדים.

פיצויים לעובדים במקרה של פירוק חברה הם עניין שיש להקדיש לו את מלוא תשומת הלב, על מנת שתוכלו לצמצם עד כמה שניתן את הפגיעה הנרחבת הן במי שהיו שותפיכם לדרך לאורך תקופה והן בשמכם הטוב. אז איך בדיוק זה עובד ומה צריך לדעת בנושא? הישארו איתנו – כל הפרטים במדריך זה.

פירוק חברה – למה זה קורה?

רגע לפני שניגע בנושא הרגיש של פיצויים לעובדים במקרה של פירוק חברה, חשוב לקחת צעד אחורה ולהבין באילו מצבים פירוק חברה הוא אפשרות שנמצאת על סדר היום. פירוק חברה הוא מצב שעלול להתרחש במצבים שבהם בעל העסק נותר חייב כספים לגורמים שונים, והוא לא מסוגל לעמוד בחובותיו.

מקרים כאלו נובעים בדרך כלל מהתנהלות עסקית קלוקלת, כמות הוצאות גדולה יותר מכמות ההכנסות, וחוסר יכולת להגיע לאיזון שמאפשר את המשך התנהלות העסק.

אגב, גם מצבים כמו מגיפה עולמית, כמו נגיף הקורונה, עלולים להביא את העסקים לכדי מצב כלכלי בעייתי, ובהמשך גם לסגירה. פירוק חברה, כאמור, ישפיע לא רק על המעסיקים, אלא גם על המעטפת השלמה של העסק שייסגר בקרוב.

 

על הצורך בתשלום פיצויים לעובדים במקרה של פירוק חברה

לעובדים של העסק אין שום קשר לצורך בפירוק החברה, ולמעשה הם עומדים במצב שהם נאלצים לעזוב את מקום העבודה שלהם בעל כורחם. היות והם נותרים, ברגע אחד, ללא מקום עבודה, פיצויים לעובדים במקרה של פירוק חברה הם דבר שחשוב לקחת בחשבון, ולמה? ובכן, כי בסדר מקבלי התשלומים – הם נמצאים במקום הראשון.

פיצויים לעובדים במקרה של פירוק חברה
פיצויים לעובדים במקרה של פירוק חברה

פיצויים לעובדים במקרה של פירוק חברה: קודם העובדים – אחר כך הנושים

ברגע שתיגשו להליך של פירוק חברה, תוכלו לקבל את ההוראות המלאות לגבי שלבי התשלומים לגורמים שלהם אתם חייבים. במסגרת ההנחיות הללו, תמצאו שהראשונים בסדר קבלת התשלומים מכם נמצאים העובדים, עוד לפני הנושים. במידה ואין באפשרות בעל העסק לשלם את חובותיו לעובדים, המוסד לביטוח לאומי יכנס לתמונה ויקבל עליו את תשלומי הפיצויים לעובדים.

 

הכירו את חוק זכויות העובדים בפירוק חברה ופשיטת רגל

במצב שבו המוסד לביטוח לאומי יהיה מעורב בעניין, העובדים יקבלו הן פיצויים עבור השכר שאותו המעסיק חייב להם, והן את פיצויי הפיטורים שטרם הופרשו לקופות הגמל, הביטוח הפנסיוני או ביטוח מנהלים.

 

צו פירוק חברה כתנאי לתשלום פיצויים לעובדים במקרה של פירוק חברה

מבלי שימצא בהישג יד צו פירוק חברה, לא יוכלו העובדים לקבל את הפיצויים המגיעים להם. השלב הראשון הוא הצגה של צו פירוק החברה, ורק לאחר מכן יוכלו העובדים להגיש את תביעתם למוסד לביטוח לאומי.

במידה וצו הפירוק לא נמצא בידם, יוכלו העובדים שאיבדו את מקום עבודתם להתאגד ולהגיש ביחד בקשה לקבלתו של צו הפירוק. כמובן שכדאי שההליך יעשה בשיתוף גורמים משפטיים שיוכלו לייעץ ולהכווין לאורך כל הדרך, הן את העובדים והן את בעל העסק שנסגר.

הגשת תביעה לקבלת פיצויים לעובדים – כל מה שצריך לדעת

ברגע שיפתחו העובדים תביעה במוסד לביטוח לאומי, הם יצטרכו להצטייד מראש במסמכים מסוימים שיוכלו לקדם את התביעה אל עבר קבלת הפיצויים בפועל. טופס 106, הסכם העבודה, תלושי שכר משלושת החודשים האחרונים, פסק דין מטעם בית הדין לעבודה, וכן מסמך שמפרט את משך זמן העבודה של העובד בעסק ואת גובהם של הפיצויים הם המסמכים שאיתם יש להגיע על מנת לפתוח את התביעה.

 

פיצויים לעובדים במקרה של פירוק חברה – לפעמים נתקלים בסירובים

המוסד לביטוח לאומי יכול, במקרים מסוימים, לדחות את התביעה. ההחלטה לגבי אישור או דחיית התביעה תתקבל על ידי המוסד לביטוח לאומי בהתאם לנסיבות הקשורות בכל מקרה ומקרה באופן אינדיווידואלי, ובהמשך להחלטה – יהיו העובדים רשאים להחליט האם לערער עליה או שלא. במידה והתביעה תאושר, יקבלו העובדים באופן אוטומטי את הפיצויים המגיעים להם ישירות אל חשבונות הבנק שלהם.

 

בלי יותר מדי סיבוכים: פיצויים לעובדים מקבלים רק עם עורך דין דיני עבודה

היות והחוק מכיל כל כך הרבה סעיפים ותתי סעיפים, תהיות, שאלות ובלבולים רבים עלולים להתרחש הן בקרב המעסיקים והן בקרב העובדים. על מנת למנוע מצב כזה, על מנת להבטיח שאתם שומרים על הזכויות שלכם באופן מלא וכמובן מקבלים בדיוק את מה שמגיע לכם, כדאי לבחור בעורך דין דיני עבודה שיוכל להדריך אתכם לאורך הדרך.

 

מתי כדאי להתייעץ עם עורך דין דיני עבודה המתמחה בפיצויי פיטורין?

לא כל עורך דין הוא מומחה לכל התחומים, ולכן בחירה בעורך דין דיני עבודה עם התמחות ספציפית בהסדרת פיצויי פיטורין לעובדים בנסיבות של פירוק חברה, הוא הבחירה הנבונה ביותר שתוכלו לבצע בהקשר להליכי פשיטת רגל וחדלות פירעון.

התייעצות עם עורך דין דיני עבודה תסייע לכם לצלוח את ההליך המורכב והכואב של פירוק חברה ותשלום פיצויים לנושים ובכללם עובדי החברה, במינימום סיבוכים ובמקסימום יעילות. זאת על מנת שתוכלו לפתוח בדף חדש מבחינה כלכלית בהקדם האפשרי.

התכנים המובאים להלן אינם בגדר חלופה לקבלת ייעוץ משפטי מקצועי מעורך דין מוסמך, והם מתפרסמים לידיעה כללית בלבד. המידע בעמוד זה אינו מידע משפטי מחייב, ואין להישען עליו בשום צורה.

במקרים בהם נדרש ליווי משפטי בנושא זכויות מעסיקים, זכויות עובדים או בכל נושא אחר, יש לפנות באופן ישיר להתייעצות משפטית מקצועית מול עורך דין המתמחה בדיני עבודה.